Kendilerine has tarzlarıyla müzik yapan ve bu yeteneklerini en iyi şekilde kullanan iki parlak isimle bir röportaj gerçekleştirdik. Çeşitli yerlerde sahne alan ve ayrıca müzik eğitmenliği yapan İpek ve Ezgi, 24Okur ailesine müzik serüvenlerini anlatıp, gençlere ilham veren tavsiyelerde bulundular. Kendilerine bu güzel sohbet için teşekkür ederek, sizlere keyifli okumalar dileriz.
Merhaba, öncelikle neler yapıyorsunuz?
Merhaba, Bursa/Balat’ta kuruculuğunu birlikte yaptığımız bir sanat okulumuz var. Orada müzik eğitmenliği yaparak aynı zamanda da sahne çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Ezgi ve İpek kimdir, bizlere kendinizi tanıtır mısınız?
Tabii ki. Aslında biz müzik hayatlarımıza farklı şehirlerde başladık. İpek Ankara doğumlu ben de Bursa. İkimizde küçük yaşta piyano dersleri alarak ve çocuk korolarına katılarak başladık herşeye. Daha sonra kendi yaşadığımız şehirlerde Güzel Sanatlar Liseleri’nde okuduk. Ve yollarımız Üniversitede kesişti.
“RednBlack Acoustic” nasıl oluştu?
Üniversite’den mezun olduktan sonra herkes gibi biz de iş başvuruları yapmaya başladık. Öğretmenlik için birçok okula başvurduk. Cevap gelen okullarla o veya bu sebepten çalışmak istemedik. Ezgi de lise ve üniversite yıllarında birçok grupla sahne çalışmaları yapmış. Bana da ” İpek birlikte müzik yapalım” dedi. Ben de bunu daha önce hiç yapmamış biri olarak tabii ki bu konuda çekingendim . Derken kendimizi şarkı çalışırken bulduk ve güzel bir uyum yakaladığımızı düşünerek birkaç yere başvurduk. Daha sonra da arkası geldi.
Sizleri genellikle klarnet ve gitarla görüyoruz. Bildiğiniz veya öğrenmek istediğiniz başka enstrüman var mı?
Aslında müzik öğretmenliği mezunu olduğumuz için birçok enstrümana hakimiz. Ezgi’nin ana çalgısı viyola ama bunun yanısıra keman, gitar, piyano, ukulele, saksafon enstrümanlarını da çalıyor. Ama tabii ki hepsi farklı seviyelerde. Benim ise ana çalgım klarnet bunun yanısıra piyano, bateri, bas gitar, saksafon, yan flüt gibi çalgılara da farklı seviyelerde hakimim. Çalmak istediğimiz enstrümanlar viyolonsel, trompet ve fagot.
Güney Marlen ile beraber sahnede yer almışsınız. Güney ile tanışmanız nasıl gelişti?
Bizim bir YouTube kanalımız var . Orada Güney’in “Her şeyin Sahte” şarkısını yorumladık. Bunun üzerine Güney bizimle iletişime geçti ve sahnesine davet etti. Biz de tabii ki seve seve konuk olduk.
Müzik, ruhun dışa yansımasıdır. İnananların önünde yer alıp, şarkı söylemek büyük bir cesaret ister. Siz bu duvarı nasıl yıktınız?
Küçük yaşlarda koro, resital, okul konserleri gibi deneyimler yaşadığımız için bizde bu duvar sanırım farketmeden erken yaşlarda yıkılmış oldu.
Henüz bir sahnede yer almamış, müzisyen olmak isteyen genç arkadaşlarımıza ne tür tavsiyelerde bulunmak istersiniz?
“Kendini sürekli geliştiren, üreten ve yaptıklarından tatmin olmayan insanlar her zaman ilerler.”
Her zaman kendilerinden daha iyisini beklemelerini ve hep daha çok çalışmalarını tavsiye edebiliriz. Müzik de birçok alan gibi çağlar değiştikçe gelişen ve hep de gelişmeye ve ilerlemeye devam eden bir alan. Bu yüzden hiçbir zaman ben iyiyim zaten demesinler daha iyisini nasıl yapabilirim diye düşünsünler ve üretsinler. Kendini sürekli geliştiren, üreten ve yaptıklarından tatmin olmayan insanlar her zaman ilerler.
Müziğin hayatınızdaki önemi nedir?
Aslında hayatımızın her anı müzik . Gerek eğiterek, gerek üreterek, gerek icra ederek… Farklı şekillerde de olsa tüm hayatımız bu.
Gelecek için ne tür planlarınız olduğunu merak ediyoruz. Grubunuza yeni üyeler almayı düşünüyor musunuz?
Gelecekten isteğimiz; insanların ürettiğimiz şarkılarda kendilerine ait bir şeyler bulabilmeleri ve bizi hayatlarına kabul etmeleri. Sürekli olarak düşünmüyoruz. Ama tabii ki bazı konserler için bir ekip oluşturmayı düşünüyoruz.
Son olarak eklemek istediğiniz bir şeyler var mı? Biz, 24Okur ailesi olarak sizleri tanımaktan büyük mutluluk duyduk. Kariyerinizde büyük başarılar diliyoruz. ❤
Hayır yok. Çok güzel sorular hazırlamışsınız. Bizce önemli olan çoğu şeye değinebildiğimizi düşünüyoruz. Bizler de sizleri tanıdığımıza çok sevindik. Bu keyifli röportaj için biz sizlere teşekkür ederiz. ?