10.1 C
İstanbul
Salı, Aralık 3, 2024

Alternatif Müzikte Yükselen İsim: Batuhan Kordel ile Röportaj

Müzik dünyasına yaptığı birbirinden güzel coverlarla giriş yapan sevilen müzisyen Batuhan Kordel, çıkardığı “Dönme”, “Sıcak Şarap” ve en son şarkısı olan “Teşekkür” ile hayranlarının kalbinde tahta oturdu diyebiliriz. Özellikle sözü ve müziği kendine ait olan şarkılarda büyük beğeni toplayan genç müzisyenin başarısı da, doğrusu hatırı sayılır cinsten. Bizler de bu başarının sırrını merak ettik ve Batuhan Kordel ile güzel bir röportaj gerçekleştirdik. Keyifli okumalar!

1) Öncelikle merhaba. Şarkı söylemeye ilk başladığınızda işlerin buralara kadar geleceğini tahmin ediyor muydunuz, sizi başarıya götüren faktörleri nasıl sıralarsınız?

– Merhabalar. Şarkı söyleyebildiğimi 13 yaşındayken fark ettim. Ama o zamanlar çoğu erkek çocuğunun yaptığı gibi futbol oynuyordum. Spora daha yakındım. Sonra ufak bir basketbol geçmişim oldu. O da erken bitti çünkü dizimden bir sakatlık yaşadım. Bu sakatlık beni spordan kopardı. Ben de oturarak yapabileceğim bir hobi olarak gitar çalmaya başladım. Gruplarda çaldıktan sonra sesimi tekrar keşfettim ve lise 2-3 gibi, ufak sahnelere çıkınca ileride müzik yapacağımı aileme söyledim. İleride müzikle ilgileneceğimi liseden beri biliyordum ama bu kadar olacağını hiç tahmin etmemiştim.

2) Profesyonel anlamda müzik kariyeriniz nasıl başladı, mühendislikten müzik sektörüne girme kararını nasıl verdiniz?

– Dediğim gibi, müzik sektörüne geçme kararını mühendislikten önce almıştım zaten. Sadece diploma için okudum. Müzik yapabilmek için okulu en hızlı şekilde bitirdim. Profesyonel anlamda müzik benim için “Dönme” şarkısını
yayınladığım gündü sanırım.

3) Müzik sektörüne ilk adım attığınızda kimler vardı yanınızda, bu noktada destek aldığınız ünlü isimler oldu mu?

– Cover yaptığım dönemlerde ufak bir kitlem vardı zaten. Onlar beni hiç bırakmadan hep yanımda oldular. Bu süreçte sadece ailemden ve arkadaşlarımdan destek aldım.

READ  Barış Manço

4) Geçmişte yapılan müzik ile şu an yapılan müzik arasında nasıl bir fark buluyorsunuz? Bir Y kuşağı bireyi olarak sizden önceki jenerasyon ile şu anki
jenerasyonun müzik tarzı ve seçimleri arasındaki farkı nasıl değerlendiriyorsunuz?

– Türk Sanat Müziği ve Anadolu Rock çok sevdiğim iki türdür. Eskiden müzik daha sert, mesajlı ve duygusalmış. Şu anda her şey bir bilgisayar ile yapılabiliyor ve direkt piyasaya sürülebiliyor. Yeni nesil biraz şansa bırakıyor müziği. Tutarsa tutar, tutmazsa yenisini yaparız gibi. Eskiden neredeyse bir iki şansı varmış insanların. Ve bu şansı değerlendirmek için ellerinden geleni yapmışlar.

5) Sıcak Şarap isimli şarkınız ve akabinde Can Ozan’dan seslendirdiğiniz “Sar Bu Şehri” coverınız özellikle sosyal medya platformlarında büyük bir beğeni ve izlenme sayısına ulaştı. Bu başarının sırrını neye bağlıyorsunuz?

– Şans ve farklılık sanırım. Öyle çok özel bir sesim yok ama kendi tarzımın olduğunu düşünüyorum. Biraz da sosyal medyanın yardımıyla beklemediğim dinlenmelere ulaştım. Dinleyen herkese de teşekkürlerimi iletiyorum.

6) Yakın zamanda gerçekleştirmeyi düşündüğünüz bir albüm hazırlığı var mı, sizi yeni parçalarla ne zaman görürüz?

– Şu anda “Teşekkür” hariç 4 şarkı için hazırlık yapıyoruz. Tam tarih belli olmadığı için bir gün vermek istemiyorum ama yakında diyebiliriz.

7) Yaptığınız müzik tarz olarak daha çok alternatif müzik kategorisine giriyor. Bu kulvarda müzik yapan diğer müzisyenlerden sizi ayıran noktalar ve farklar nelerdir?

– Ben müzikte kendimi yalnız hissediyorum. Çevremde de müzisyen çok yok diyebiliriz. Bir grubum olmadığından dolayı da her işi ben yapıyormuşum gibi oluyor. Diğer müzisyenler bir çevre oluşturarak birbirlerinin elinden tutmaya
çalışıyor. Bende öyle bir özellik yok sanırım.

8) Bir gün her şey bitecek. Bambaşka müzisyenler, bambaşka tarzlar ortaya çıkacak. Kaybolmamak için bu noktada kalıcılık faktörünü nasıl değerlendiriyorsunuz, ölümsüz olmayı başarmak ve eserlerinizin binler, milyonlar tarafından dinlenmesi için ne yapmanız gerektiği kanaatindesiniz?

READ  Sera Kadıgil Kimdir?

– Sürekli üretmem gerekiyor. Bu yorucu ve korkutucu bir durum. Daha, piyasada kalıcı olacak eserimin olduğunu da düşünmüyorum. Her an her şey olabiliyor.

9) Bu sektörü ve müziği nasıl tanımlıyorsunuz, bu işin beraberinde getirdiği güzellikler kadar zorlukları da olduğu aşikâr. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz ve en önemlisi bu işin hayalini kuranlara mesajınız nedir?

– Sektör zorlu. Tıpkı Youtube’da olduğu gibi herkes ekmeğinin peşinde. Bugün size işi düşen biri yarın sizin telefonlarınızı açmayabilir. Mekanlar haftalarca beklediğiniz konseri son gün iptal edebilir. Siz bir noktada bulunuyorsanız bilin ki arkanızda sizin yerinizi kapmak isteyen binlerce müzisyen var. Belli bir noktaya ulaşana kadar müzik sektörü bir yarış. Kısacası verebileceğim iki tavsiye; sürekli üretmek ve bağımsız olmak.

10) Yerli-yabancı en sevdiğiniz müzisyenler kimlerdir. Bizler için bu benim ilk onlum
diyebileceğiniz isimler var mı, varsa kimler?

– Yerli olarak Erkin Koray, Zeki Müren, Müslüm Gürses ve Harun Tekin diyebilirim. Yabancı olarak da Eddie Vedder, Damien Rice, Evgeny Grinko, John Mayer ve Ed Sheeran.

11) Kendi şarkılarınızı defalarca kez dinlediğiniz oldu mu?

– Kendi şarkılarımı dinleyemiyorum. Sadece kayıtlardan sonra kontrol amaçlı dinliyorum. İki-üç kere kontrol etmek bile çok zor benim için.

12) Müzik dışında ilgilendiğiniz başka bir sanat dalı var mı?

– Çocukken çizime meraklıydım. Sürekli bir şeyler çizerdim. Hatta ortaokulda bir karikatür yarışmasında dereceye girmiştim. Ama müzik daha ağır bastı. Şu anda tek ilgim müzik.

13) Batuhan Kordel’in bu benim uğurlu sayım, bu benim uğurlu eşyam dediği bir şey var mı? Varsa nedir?

– Bu tarz şeylere biraz uzağım ama en sevdiğim sayı 9. Pek bir şans getirmedi ama severim yani.

READ  Narsisizm: Kendine Kara Sevda

14) Paralel evrendeki Batuhan Kordel sizce şu an ne yapıyordur, hangi alana eğilmiştir?

– Sanırım mühendislik yapıyordur. Kolay gelsin. 🙂

15) Müzik dışında ülkemiz ve dünya ile ilgili yakındığınız ne gibi durumlar var?

– Ülkemiz için ekonomi ve eğitim. Dünya için hayvan katliamları.

16) Bu keyifli röportaj için çok teşekkür ediyoruz. Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

– Ben teşekkür ederim. Dinleyenlerime ufak bir şey söylemek istiyorum. Beklemede kalın. Yeni projeler yolda. 🙂

Related Articles

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Bir yorum girin
Adınız

- Advertisement -spot_img

Latest Articles