Bugün usta sanatçı Kemal Sunal’ın ölüm yıl dönümü. 3 Temmuz 2000’de aramızdan ayrılan büyük usta, ölümünün 20. yıl dönümünde hala milyonların kalbinde, bıraktığı yerde.
Kemal Sunal’ın Hayatı
10 Kasım 1944’te İstanbul’da dünyaya gelen Kemal Sunal, ailesinin ilk çocuğudur. İlk öğrenimini Mimar Sinan İlkokulu’nda bitiren Kemal Sunal, liseyi ise Vefa Lisesi’nde okudu.. Fakat lise eğitimini 11 yılda tamamlayabidi.
Usta oyuncu sanat hayatına tiyatro sahnesinde başlar. Lise yıllarında oynadığı bir oyundan sonra Akşam Gazetesi tarafından verilen “En İyi Karakter Oyuncusu Ödülünü” kazanır. Lise tiyatrosunda aldığı rollerden sonra öğretmenlerinin de baskısı ve desteği ile profesyonel tiyatroculuğa adım atar. Kenter Tiyatrosunda rol almaya başlayan Kemal Sunal, orada da kendini parlatıp öne çıkarmayı başarır. Dönemin önemli yönetmenlerinden Ertem Eğilmez’in Kemal Sunal’ı fark etmesi belki de Türk Sinemasının kaderini değiştirir.
Kemal Sunal 1968’de Marmara Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler bölümünü kazanır. Fakat tiyatro turnelerinin yoğunluğundan dolayı okulu ikinci yılında bırakmak zorunda kalır. Kader o ki Kemal Sunal 1992 yılında çıkan “Öğrenci Affı” ile üniversite hayatına devam eder. Kemal Sunal, 27 yıl sonra 1995’de mezun olur.
Kemal Sunal “Tatlı Dillim” filmi ile 1972 yılında sinemaya adım atar. “Güzel Gülen Adam” o günden beri hayatımıza neşe katmaya devam ediyor.
O günden beri; İnek Şaban, Kapıcı Seyit, Çöpçü Abdi, Kibar Feyzo, Şabanoğlu Şaban, Salo, Zübükzade, Tosun Paşa, Şaban Ballıses gibi nice karakterlere can veren Kemal Sunal, milyonların gönlünde taht kurmayı başardı. Onunla güldük, onunla ağladık ve onunla sorguladık.
Zamana meydan okuyan karakterleri ile Kemal Sunal bizim dünümüz, bugünümüz ve yarınımız. Ölüm yıl dönümünde usta oyuncuyu sevgi ve rahmetle anıyoruz.