“Babil’in En Zengin Adamı” Kitabından 10 Altın Bilgi

babil'in en zengin adamı kitabından altın bilgiler

Babil, bir dönemin medeniyet ve ticaret başkenti. Bir zamanlar Babil’de dünyanın en zengin adamı olan Arkad adında biri yaşardı. Arkad dostlarına, ailesine ve kendi harcamalarına karşı oldukça cömertti. Fakat mal varlığı hiç azalmıyordu. Onunla aynı yaşta olan dostları ise Arkad’ın bu zenginliğine anlam veremiyordu. Arkad birgün dostlarını etrafında topladı ve onlara zenginliğin altın kurallarını anlattı.

Bende sizler için bu altın bilgileri derledim.

1.Gelirinizin En Az Onda Birini Biriktirin


Her ay düzenli olarak kazancınızın en az onda birini kendiniz ve aileniz için biriktirin. Gelirinizden daha azıyla yaşamayı öğrenin. Harcama bütçenizi oluşturun. Bütçeniz, cüzdanınızı şişmanlatmanız için en büyük yardımcınız olacaktır. Zenginlik bir ağaç gibidir. Bir tohumdan filizlenir ve büyür. Düzenli birikimle beslersen gölgesinde keyif çatabilirsin. Yavaş yavaş gelen zenginlik sahibine zevk ve tatmin verir.

2.Harcamalarını Kontrol Altına Al

Gerekli harcamalar ile arzularınızı karıştırmayın. Geleceğini garanti altına almak istiyorsan bugün senin için öncelikli olmayan şeyleri ertelemelisin. Bir insanın zenginliği cüzdanında taşıdığı para değil inşaa ettiği zenginliktir.

3.Paranız Sizin İçin Çalışmalı

Para çalışkan bir köledir. Ona doğru işi gösterdiğinizde sizin için çalışır. Paranıza çalışması için uygun bir ortam hazırlayın. Akıllı yatırımlar yapın. Kendinize pasif yatırımlar oluşturun. Unutmayın ki siz uyurken paranız bir yerlerde değer kazanmıyorsa zenginlik sizin için uykuda görülen bir rüyadan öteye gidemez.

4.Yatırım Yaparken İşin Uzmanından Tavsiye Alın

Uzun uğraşlar sonucu kazandığınız paralar dakikalar içinde elinizden kayıp gidebilir. O yüzden yatırım yaparken işi bilenden tavsiye alın. Kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin. Unutmayın, iyi bir yatırımın ilk prensibi anaparanın güvende olmasıdır.

5.Kayba Karşı Hazinenizi Koruyun

Riskin bedeli kaybetme ihtimalidir. Uzun dönemli fakat sürekli bir gelir kısa vadede fakat riskli bir yatırımdan yeğdir. Garantici olun. Geleceğiniz için gelir kaynağınızı garantileyin.

6.Sıkı Çalışın

Kazanma kapasitenizi arttırın. Unutmayın ki kader gayrete aşıktır. Her başarının temelinde arzu vardır. Arzuların güçlü ve net olmalıdır. Ne istediğini bil ve onun için daha sıkı çalış. Bu arzularında gerçekçi olmayı unutma. “Niyet varsa yol bulunur.”

7.Şans Kapını Çaldığında Hızlı Ol

Kitaptaki tabiriyle “Fırsat kendini beğenmiş bir tanrıçadır ve hazırlıksız olanlarla vakit harcamaz.” Oturup şansın gelmesini bekleme, kalk ve harekete geç ki şans kapını çaldığında şansı değerlendirecek gücün ve bilgin olsun.
Fırsat kapına geldiğinde onu fazla bekletme çünkü iyi şans çoğu zaman fırsatı takip eder. Beklemek ve harekete geçmemek başkasına fırsat verir.

8.Borç Verirken İyi Düşün

Dostlarına ve akrabalarına sırf onları sevdiğiniz için borç vermeyin. Onları tartın, parayı ne için istediğini sorun. Borçla borç kapatan insandan paranızı gelir alırken oldukça zorlanırsınız. Yeni bir iş girişiminde bulunacak olan arkadaşınız sizden borç isterse, onun kuracağı iş hakkındaki bilgisini ölçün, Çünkü o kazanmadan sizin borcunuzu ödeyemez.
“Arkadaşına yardım etmek istiyorsan, arkadaşının yükünü kendi üzerine almayacak şekilde yapmalısın.”

9.Az Dikkat Büyük Bir Pişmanlığa Yol Açar

Bir işe girişirken o işi tüm detayları ile inceleyin. Üzerinde durmadığınız küçük detaylar daha sonra canınızı sıkabilir.

10.Dolu Bir Cüzdan Özgürlüktür

Para beraberinde güç ve saygınlığı getirir. Bizleri özgür bir insan olarak tanımlayan şey dolu cüzdanlarımız. (Babil’de köleler para kazanarak özgürlüklerini satın alabiliyordu.)
“Eğer bir adam köle ruhluysa doğuştan ne olursa olsun köle olur.”


Mezopotamya’da yapılan kazılarda çıkarılan kil tabletlerde bu altın bilgilere ve ticarete dair belgeler bulundu. Bu yazıları çeviren Arkeolog Alfred H. Shrewbury şaşkınlığını şu sözlerle dile getiriyor

Geçmişin uzak diyarlarında Arap geceleri gibi romantizm ve maceradan bahsetmesini bekliyorduk. Dabasir diye birinin borçlarını öderken yaşadığı sorunlardan bahsediyor olması dünyanın son beş bin yıl içinde fazla da da değişmediğini gösteriyor.

Alfred H. Shrewbury


Babil, çölün ortasında gerçek olan bir vaha. Kurak fakat verimli topraklarını üstün mühendislik yetenekleri ile yeşerten bir şehir devleti. Yazılı tarihe göre ilk mühendisler onlar. Bu şehrin zenginliği yüksek savunma duvarlarının arkasındaki insanların çalışkanlığından geliyordu. Sizler de, kendinize Arkad’ı örnek alarak cüzdanlarınızı şişmanlatabilirsiniz.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Bir yorum girin
Adınız

Exit mobile version