İstanbul’da bulunan Simbart Projects, galerinin temsiliyetli sanatçılarından Dilara Göl’ün “Kelimelerin Yankıları Var” isimli ikinci kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, 16 Mart – 29 Nisan tarihleri arasında sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
“Kelimelerin Yankıları Var” Sergisi, Sanatseverleri Büyüledi!
Dilara Göl’ün sergisi, kelime ve imgelerin gücünü vurguluyor. Sanatçı, kelimelerin kendisinde çağrıştırdığı duygu ve imgelere göre üretimlerini gerçekleştiriyor. Eserlerinde yer alan kelime ve imgeler, sanatçının bilincinde oluşturduğu çağrışım ve anımsatmaları barındırıyor.
Wittgenstein’ın da belirttiği gibi, anlam kişiye özgüdür ve genellikle ilişkili görsel bir çağrışımı vardır. Sanatçı, kelimelerin insanlarda açtığı izleri işlediği eserleriyle paylaşıyor ve izleyicileri kelime ve imgelerin yankılarına davet ediyor.
Simbart Projects’in kurucusu Aslı Hatipoğlu, Dilara Göl’ün sergisine ilişkin “Kelime ve imgelerin gücünün farkındalığıyla hareket eden sanatçımız Dilara Göl, yaratıcı üretimlerinde zengin bir dünya oluşturuyor. Sanatseverleri bu etkileyici sergiye davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği “Kelimelerin Yankıları Var” sergisi, 29 Nisan tarihine kadar ziyaret edilebilir.
Dilara Göl Kimdir?
“Kelimelerin Yankıları Var” Sergisi Hakkında
Dilara Göl’ün “Kelimelerin Yankıları Var” sergisi, kelime ve imgelerin yankılarının ne kadar güçlü olabileceğini keşfetmek için bir fırsat sunuyor. Sanatçının zihninde oluşturduğu imgelerin dönüşümlerini keşfetmek isteyenler, bu sergiyi ziyaret edebilirler. Sergideki eserler, bir bütünün parçalarından oluşur ve bütünden alınmış birçok iz barındırır. Kelimelerin sanatçının bilincinde oluşturduğu imgeler, çağrışım, ima ve anımsatmalar olarak eserlerde yer alır. Sergi, 16 Mart – 29 Nisan tarihleri arasında Simbart Projects’te ziyaret edilebilir.
Aslı Hatipoğlu Kimdir?
Simbart Projects Nedir ve Nerededir?
Simbart Projects, 2018’den beri özenle seçilmiş programı dahilinde bağımsız sanatçıların kişisel sergilerine yer vermektedir. Türk çağdaş sanat piyasasının yeni ve önde gelen isimleriyle çalışmaya İstanbul Çukurcuma’daki sabit galeri mekanında devam etmektedir. Alan, birçok farklı sanatçının eserlerinin yer aldığı sergiler düzenlemektedir. Sergi alanının kurucusu Aslı Hatipoğlu’dur.
Simbart Çukurcuma’da!
Çukurcuma, İstanbul’un en eski semtlerinden biri olarak tarihi 5 asır öncesine kadar dayanıyor ve Beyoğlu ilçesine bağlıdır. Semt, İstanbul’un en iyi antikacılarının bulunduğu eski restore edilmiş evleri, sevimli cafeleri, sanat galerileri ve antika dükkanlarıyla ünlüdür. Taksim’den Sıraselviler sokağının bitiminden sağa doğru aşağı inen sokağı takip ederek Çukurcuma’ya ulaşabilirsiniz. Semtin adı, Taksim bölgesine göre daha bir çukurda kalması ve Osmanlı döneminde Fatih Sultan Mehmet’in fetihten sonra ilk Cuma namazını burada kılmasından aldığı rivayet edilmektedir.
Aslı Hatipoğlu’nun tercihi de 24Okur.com ‘un kurucusu WE’24 Agency!
24Okur.com’un da kurucusu olan ajansımız; WE’24 Agency (www.we24agency.com), Simbart Projects için fotoğraf prodüksiyon ve post prodüksiyon çalışmaları gerçekleştiriyor. Ekibin deneyimli fotoğrafçısı Harutyun Arto Davulciyan ve sanat yönetmeni Aren Arda Kaya, bu fotoğraf çekimleri için birlikte titizlikle çalışıyorlar. WE’24 Agency’nin özel ekipmanları sayesinde gerçekleştirilen yüksek çözünürlüklü eser ve sergi fotoğraflama çalışmaları ve sonrasında Aslı Hatipoğlu’nun da titizlikle ilgilendiği post prodüksiyon süreci ile çıkan dijital sonuçlar Simbart Projects ve kurucusu Aslı Hatipoğlu’nun projelerinde genç sanatçıları desteklemeyi ve görünürlüklerini arttırmayı hedefliyor. Aslı Hatipoğlu, Simbart Projects’in tüm fotoğraf prodüksiyon çalışmalarını WE’24 Agency’ye emanet ediyor.
Türk Edebiyatında İlk Psikolojik Roman Denemesi: EYLÜL – Mehmet Rauf